back to top

Sanovnik otmica – Šta znači sanjati otmicu?

Ako ste u skorije vreme slušali vesti o nekoj otmici, onda je verovatno to na vas ostavilo utisak i može se kroz vašu podsvest reflektovati u snu.

U takvom slučaju, vaš san o otmici verovatno neće imati nikakvu simboliku jer će biti samo odraz dešavanja u budnom stanju.

Šta znači sanjati otmicu? Nekada snovi o otmici mogu da imaju različitu simboliku i da ukazuju na ono što se događa oko nas ili što nas očekuje u bliskoj budućnosti.

Ako sanjate otmicu koja nije povezana ni sa kakvim realnim dešavanjima, onda vaš san ima neku simboliku, pa bi bilo dobro da ga protumačite.

Pre nego što počnete da tumačite svoj san o otmici, pokušajte da se prisetite tačne situacije u kojoj ste sanjali otmicu, odnosno da li ste sanjali da ste oteti vi ili neka druga osoba ili ste možda čak sebe videli u ulozi otmičara. To su neke od okolnosti koje možete sanjati kada je u pitanju otmica.

U nastavku ovog teksta možete videti kako se tumače svi ti snovi i koja je njihova simbolika. Iako snovi o otmici uglavnom nisu nimalo prijatni, njihova simbolika može biti krajnje pozitivna. Pa, da vidimo šta nam poručuju ovi snovi.

sanjati otmicu
Šta znači sanjati otmicu?

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati otmicu?

Sanjati da ste oteti

Ukoliko sanjate da ste oteti, taj san simboliše vaš strah u budnom životu. Sigurno postoji nešto čega se jako plašite i zbog čega nemate mir. Vama je veliki problem da sklapate nova poznanstva i da provodite vreme sa ljudima koje ne poznajete dobro.

Jako ste ćutljiva i zatvorena osoba koja najviše voli da je u krugu svoje porodice i prijatelja, mada vas i oni često smatraju čudakom.

Međutim, postoje i drugačija tumačenja sna u kojem vidite da ste oteti. Ovaj san može da najavljuje uspeh koji vas očekuje na poslu u budućem periodu. Takođe, vaši odnosi sa ljudima u okruženju će biti izuzetno dobri.

Takođe, prema nekim tumačenjima, ovaj isti san može značiti da vas uskoro očekuje neko važno poznanstvo.

Najverovatnije ćete sresti osobu koja će postati veoma važna u vašem životu, a moguće je i da to bude osoba za ceo život. Kao što vidite, simbolika sna u kojem ste oteti može biti i dobra.

Sanjati da je neko drugi otet

Ukoliko sanjate kako je neko drugi žrtva otmice, onda je to znak da ćete uskoro čuti neke neočekivane vesti, koje verovatno neće biti prijatne.

Prema nekim drugim tumačenjima, ovaj san može da znači da je potrebno da se obratite nekome za pomoć. Nemojte se ustručavati da zatražite pomoć od prijatelja, jer možda je to jedini način da se izborite sa teškom situacijom u koju ste zapali.

Sanjati kako posmatrate otmicu

Ukoliko ste sanjali kako posmatrate otmicu, onda je to znak da se vi osećate jako bespomoćno u realnom životu. Moguće je da neko pokušava da upravlja vama i vašim životom i da vi ne znate kako da se postavite u određenoj situaciji.

sanjati otmicu
Sanjati kako posmatrate otmicu

Sanjati kako ste vi otmičar

Ukoliko sanjate sebe u ulozi otmičara, taj san onda znači da postoji nešto što vas u realnom životu jako muči i pritiska.

Taj teret koji nosite sa sobom je uzrok vašeg lošeg raspoloženja i konstantne nervoze. Vi ste nezadovoljni sobom ali nemate hrabrosti da se suočite sa svojim problemima.

Ukoliko imate ovakav san, trebalo bi da pokušate da rešite sve što vas muči jer jedino tako ćete imati svoj mir i živeti spokojno.

Alternativno, ovaj san može da znači da se previše mešate u tuđe živote i da se trudite svima da nametnete svoje mišljenje i stavove.

Ovaj san vas opominje da je vreme da pustite neke stvari da idu svojim tokom i da se bazirate na svoj sopstveni život.

Sanjati da vam otmu muža ili dečka

Ako ste u toksičnoj vezi, ovaj san nije nešto što će vas dovesti u šok. Ali ako ste srećni u vezi i sanjate takav san, onda morate taj san da shvatite ozbiljno.

Budite više pažljivi i pažljiviji prema njemu. Zapitajte se da li ste zaista srećni i da li je veza vredna truda. Druga mogućnost je da vas može iskušati drugi muškarac. Zbog toga sanjate takav san.

Ukoliko sanjate prevaru onda preporučujemo da dobro istražite tumačenja ovog sna.

sanjati otmicu
Sanjati da vam otmu muža ili dečka

Sanjati da vam otmu ženu ili devojku

Ako ste sanjali da vam otmu ženu ili devojku, taj san znači da trebate da preispitate svoj odnos sa voljenom osobom.

To može biti zato što se možda često osećate previše udobno u vezi i uzimate vašu ženu ili devojku zdravo za gotovo. Obratite pažnju na nju i posvestite joj se.

Zanemarite negativne osobine i fokusirajte se na pozitivne aspekte i kako ona baca svetlost u vaš život. Razmislite o odnosu koji imate i uverite se da to nije nasilna ili toksična veza.

Sanjati da vam otmu prijatelja ili prijateljicu

Ako ste sanjali da vam otmu prijatelja ili prijateljicu, taj san je znak ljubomore i dominacije. Ovaj san je pokazatelj gubitka nekoga ili vaše pažnje za druge.

Ako ste vođa bilo koje grupe i vidite ovaj san, to znači da se plašite da je vaše vođstvo ugroženo. Dakle, u suštini, želite pažnju i položaj u očima drugih.

Preporuka

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima