back to top

Sanovnik dim – šta znači sanjati dim?

 

Dim je na javi „nusprodukt“ vatre, te se najčešće vidi ili osjeća kod velikih požara. Sinonim je za opasnost, ali i za neki vid nesvjesnosti i zamagljene realnosti. 

Šta znači sanjati dim? Ovakav san može da označava i nerealne želje i nesposobnost da se shvati sopstveni potencijal i mogućnosti, i označava nečiju zasljepljenost za moć ili bogatstvo, te i osjećaj „gušenja“ u nekoj vrsti neuspjeha, bola, nesreće i nezadovoljstva.

Simbolika dima je vrlo raznovrsna, te će najčešća značenja i tumačenja sna biti navedena u daljem tekstu, a u skladu sa načinima na koje se dim u snu i doživljava, ili se „vidi“ i „osjeća“.

Šta znači sanjati dim?

Ako u snu vidite dim, to ukazuje na verbalni nesporazum sa prijateljima. Moguće je da ste se našli u teškoj situaciji i da ste zbog toga potražili njihovu pomoć.

U snovima možete sanjati drugaricu koja je glavni akter. Sanjati drugaricu može da znači više stvari. 

Očekivali ste veću podršku i razumijevanje, a naišli ste na kritike i osudu. Smatrate da ste zaslužili više jer ste se uvijek trudili da budete uz njih i da im olakšate svaki problem.

sta znaci sanjati dim
Ako u snu vidite dim, to ukazuje na verbalni nesporazum sa prijateljima.

Ako ste vi u snu videli neki dim uopšteno, na javi označava da ste u nekim situacijama vi sasvim nesigurni u sebe, te i da vas očekuju sukobi i svađe sa dragim ljudima, jer ste skloni da ishitreno i nepromišljeno reagujete, pre nego što sagledate sve detalje, te i analizirate određenu situaciju. 

Sanjati kako u snu osjećate miris dima

San u kome vi osjećate miris dima, ali ga uopšte ne vidite, te ste svjesni da se približava neka vrlo velika opasnost, ima na javi simboliku koja je dosta upozoravajuća, 

San označava da treba da jako oprezno postupate i da reagujete na vrijeme u nekoj situaciji, kako biste spriječili posljedice koje ni ne želite da se dogode, jer je bolje prevenirati probleme, nego čekati da se oni stvore.

Zatim ih sa velikom mukom i rješavati, često sasvim neizvjesno i sa sumnjom u pozitivan ishod. 

Saznajte ovdje šta znači sanjati zaruke!

Sanjati da vidite gusti i bijeli dim 

Ukoliko ste sanjali da je dim koji vidite vrlo gust i sasvim bijele boje, te je neproziran ali nema ni „neprijatan miris“, niti „štipa za oči i nos“, na javi implicira da ste osoba koja je ostvarena i vrlo sretna u poslu kojim se bavi, te da ćete imati neke dobre prilike za uspeh i napredak, i to će vam dodatno podići samopouzdanje, kao i ugled i poštovanje koje imate u društvu. 

sta znaci sanjati dim
San na javi implicira da ste osoba koja je ostvarena i vrlo sretna.

Sanjati da vidite sasvim crn dim u svom snu 

Ako ste u snu vidjeli sasvim gust dim koji je crne boje, te i ukazuje na neku paljevinu i/ili veliku eksploziju koja se dogodila u blizini, na javi označava da ste pred velikim materijalnim gubicima.

Vi ćete potpuno da osiromašite i ostanete bez novca ili posla, ali i da je potrebno da se saberete i ostanete staloženi, jer su bitni zdravlje i sreća, dok su materijalne stvari nadoknadive, pa tako i za svaki problem postoji neko rješenje. 

Sanjati da se gušite u dimu dok spavate 

Kada ste sanjali da se u snu gušite dimom, te da osjećate da ne možete da dišete i borite se za svoj vazduh, ima na javi značenje da ste osoba koja je vrlo nemarna i neodgovorna. 

Sebi previše često dopuštate greške i nepromišljene poteze, koji vas posle vrlo i muče i zabrinjavaju, te da ste sami krivi što ste se našli u nekom „neobranom grožđu“, i nemate nikoga da vas spasi i pomogne. 

sta znaci sanjati dim
Ovaj san na javi ima značenje da ste osoba koja je vrlo nemarna i neodgovorna. 

Sanjati da ste se izgubili u dimu i da ne vidite ništa oko sebe 

San u kome ste potpuno okruženi dimom i ne razaznajete ništa oko sebe, ima konotaciju da ste ili vrlo nesvjesni svojih mogućnosti, ili da ste u stalnom strahu i strepnji od poraza i neuspjeha.

Sebe sputavate i nikako ne vidite sopstvene potencijale i mogućnosti, i stagnirate i ne uspijevate da se pokrenete iz jednog istog mjesta, jer stalno nalazite opravdanja, kako ne biste morali da se i suočite sa sobom, i da preuzmete odgovornost. 

Šta znači sanjati grom? Saznaj više uz No1 Sanovnik!

Sanjati kako vam dim peče oči i kako vam od njega kreću suze 

San u kome vam dim nadražuje oči, te vam od njega kreću suze, na javi ima negativno značenje i implicira neka velika razočarenja, tugu, patnju ili gubitke.

Bilo da je u pitanju izdaja od strane baš bliskih i dragih osoba, ili pak bolest i smrt nekoga koga ste jako voljeli ili poštovali u životu. 

Saznajte šta znači sanjati groblje i kakvu simboliku ima na javi.

Sanjati da vidite dim od požara ili vatru koja stvara gust dim 

Ukoliko ste sanjali da u snu vidite dim koji je posljedica požara, te ste u strahu za svoj život, ima na javi značenje da ste u nekoj velikoj opasnosti.

Ne treba da prihvatate neke poslovne ili ponude ili projekte, jer je velika mogućnost da će vas neko nasamariti i svu odgovornost i kaznu ćete da snosite vi lično, iako niste ni svjesni za šta ste u suštini „krivi“. 

Sanjati da vidite dim cigarete 

Ako ste sanjali kako vidite u snu dim cigarete, koji je vrlo tanak i „izvijugan“, ima simboliku na javi da ste vi neko ko je vrlo tajanstven i introvertan.

Vi ste osoba koja je povučena i sklona da uživa u samoći, te da ne volite preveliko druženje i povjeravanje svima, i vrlo ste neobična i čak po malo „čudna“ osoba. 

sta znaci sanjati dim
Šta znači sanjati dim otkrijte uz No1 sanovnik!

Sanjati proziran dim

Kada ste sanjali da je dim koji vidite sasvim tanak i jedva se nazire, te uopšte u vama ne izaziva i neprijatnost niti strah, na javi implicira da ste skloni da potiskujete svoja osjećanja ili da ste uvijek i spremni da sebe „žrtvujete“, kako neko ko vam je drag i bitan, ne bi morao da pati zbog nekih ili ružnih saznanja, ili razočaravajućih dešavanja.

Sanjati kako vam je u snu kuća puna dima i vi pokušavate da je provjetrite

Ukoliko ste sanjali kako je vaša kuća puna dima, na javi to ima konotaciju da ste pred vrlo lijepim i dobrim periodom, kako u poslu, tako i u privatnom životu.

Očekuju vas vrlo bezbrižni i/ili radosni događaji, veselje, iznenađenja, mir i harmonija u svakom smislu riječi.

Budite spremni za proslave uz listu najboljih rođendanskih čestitikih. 

Šta znači sanjati dim možete saznati i u ovom videu.

Sanjati crni dim

Kada sanjate da kulja crni dim, to upozorava na materijalne gubitke. U narednom periodu mnogo toga će se odvijati suprotno od vaših očekivanja što će vam zadati brige i glavobolje.

Uvjerit ćete se u tačnost izreke: “ Nevolja nikad ne dolazi sama“. Shvatićete da nema svrhe praviti dugoročne planove i potrudićete se da mirnije podnosite sve što vas je zadesilo.

Sanjati bijeli dim

Sanjati bijeli dim da kulja implicira da će vam neko ukazati čast. Pružiće vam se prilika o kakvoj ste, do nedavno, mogli samo da sanjate.

Na poslu ili fakultetu će vam ponuditi da radite i učite sa osobom koja je izuzetno cijenjena u vašoj struci. Bićete veoma ponosni što su izabrali baš vas i učinit ćete sve kako biste dokazali da su donijeli ispravnu odluku.

Također, sanjati fakultet ima potpuno drugačiju simboliku koja se odražava na vaš život.

Izdvajamo za vas i ova značenja snova

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima