Sanovnik dim – šta znači sanjati dim?

 

Dim je na javi „nusprodukt“ vatre, te se najčešće vidi ili osjeća kod velikih požara. Sinonim je za opasnost, ali i za neki vid nesvjesnosti i zamagljene realnosti. 

Šta znači sanjati dim? Ovakav san može da označava i nerealne želje i nesposobnost da se shvati sopstveni potencijal i mogućnosti, i označava nečiju zasljepljenost za moć ili bogatstvo, te i osjećaj „gušenja“ u nekoj vrsti neuspjeha, bola, nesreće i nezadovoljstva.

Simbolika dima je vrlo raznovrsna, te će najčešća značenja i tumačenja sna biti navedena u daljem tekstu, a u skladu sa načinima na koje se dim u snu i doživljava, ili se „vidi“ i „osjeća“.

Šta znači sanjati dim?

Ako u snu vidite dim, to ukazuje na verbalni nesporazum sa prijateljima. Moguće je da ste se našli u teškoj situaciji i da ste zbog toga potražili njihovu pomoć.

U snovima možete sanjati drugaricu koja je glavni akter. Sanjati drugaricu može da znači više stvari. 

Očekivali ste veću podršku i razumijevanje, a naišli ste na kritike i osudu. Smatrate da ste zaslužili više jer ste se uvijek trudili da budete uz njih i da im olakšate svaki problem.

sta znaci sanjati dim
Ako u snu vidite dim, to ukazuje na verbalni nesporazum sa prijateljima.

Ako ste vi u snu videli neki dim uopšteno, na javi označava da ste u nekim situacijama vi sasvim nesigurni u sebe, te i da vas očekuju sukobi i svađe sa dragim ljudima, jer ste skloni da ishitreno i nepromišljeno reagujete, pre nego što sagledate sve detalje, te i analizirate određenu situaciju. 

Sanjati kako u snu osjećate miris dima

San u kome vi osjećate miris dima, ali ga uopšte ne vidite, te ste svjesni da se približava neka vrlo velika opasnost, ima na javi simboliku koja je dosta upozoravajuća, 

  Zvijezda padalica u snovima? Otkrijte značenje sna na No1 sanovniku!

San označava da treba da jako oprezno postupate i da reagujete na vrijeme u nekoj situaciji, kako biste spriječili posljedice koje ni ne želite da se dogode, jer je bolje prevenirati probleme, nego čekati da se oni stvore.

Zatim ih sa velikom mukom i rješavati, često sasvim neizvjesno i sa sumnjom u pozitivan ishod. 

Saznajte ovdje šta znači sanjati zaruke!

Sanjati da vidite gusti i bijeli dim 

Ukoliko ste sanjali da je dim koji vidite vrlo gust i sasvim bijele boje, te je neproziran ali nema ni „neprijatan miris“, niti „štipa za oči i nos“, na javi implicira da ste osoba koja je ostvarena i vrlo sretna u poslu kojim se bavi, te da ćete imati neke dobre prilike za uspeh i napredak, i to će vam dodatno podići samopouzdanje, kao i ugled i poštovanje koje imate u društvu. 

sta znaci sanjati dim
San na javi implicira da ste osoba koja je ostvarena i vrlo sretna.

Sanjati da vidite sasvim crn dim u svom snu 

Ako ste u snu vidjeli sasvim gust dim koji je crne boje, te i ukazuje na neku paljevinu i/ili veliku eksploziju koja se dogodila u blizini, na javi označava da ste pred velikim materijalnim gubicima.

Vi ćete potpuno da osiromašite i ostanete bez novca ili posla, ali i da je potrebno da se saberete i ostanete staloženi, jer su bitni zdravlje i sreća, dok su materijalne stvari nadoknadive, pa tako i za svaki problem postoji neko rješenje. 

Sanjati da se gušite u dimu dok spavate 

Kada ste sanjali da se u snu gušite dimom, te da osjećate da ne možete da dišete i borite se za svoj vazduh, ima na javi značenje da ste osoba koja je vrlo nemarna i neodgovorna. 

Sebi previše često dopuštate greške i nepromišljene poteze, koji vas posle vrlo i muče i zabrinjavaju, te da ste sami krivi što ste se našli u nekom „neobranom grožđu“, i nemate nikoga da vas spasi i pomogne. 

sta znaci sanjati dim
Ovaj san na javi ima značenje da ste osoba koja je vrlo nemarna i neodgovorna. 

Sanjati da ste se izgubili u dimu i da ne vidite ništa oko sebe 

San u kome ste potpuno okruženi dimom i ne razaznajete ništa oko sebe, ima konotaciju da ste ili vrlo nesvjesni svojih mogućnosti, ili da ste u stalnom strahu i strepnji od poraza i neuspjeha.

  Sanjati tortu u snovima je simbol sreće i blagostanja!

Sebe sputavate i nikako ne vidite sopstvene potencijale i mogućnosti, i stagnirate i ne uspijevate da se pokrenete iz jednog istog mjesta, jer stalno nalazite opravdanja, kako ne biste morali da se i suočite sa sobom, i da preuzmete odgovornost. 

Šta znači sanjati grom? Saznaj više uz No1 Sanovnik!

Sanjati kako vam dim peče oči i kako vam od njega kreću suze 

San u kome vam dim nadražuje oči, te vam od njega kreću suze, na javi ima negativno značenje i implicira neka velika razočarenja, tugu, patnju ili gubitke.

Bilo da je u pitanju izdaja od strane baš bliskih i dragih osoba, ili pak bolest i smrt nekoga koga ste jako voljeli ili poštovali u životu. 

Saznajte šta znači sanjati groblje i kakvu simboliku ima na javi.

Sanjati da vidite dim od požara ili vatru koja stvara gust dim 

Ukoliko ste sanjali da u snu vidite dim koji je posljedica požara, te ste u strahu za svoj život, ima na javi značenje da ste u nekoj velikoj opasnosti.

Ne treba da prihvatate neke poslovne ili ponude ili projekte, jer je velika mogućnost da će vas neko nasamariti i svu odgovornost i kaznu ćete da snosite vi lično, iako niste ni svjesni za šta ste u suštini „krivi“. 

Sanjati da vidite dim cigarete 

Ako ste sanjali kako vidite u snu dim cigarete, koji je vrlo tanak i „izvijugan“, ima simboliku na javi da ste vi neko ko je vrlo tajanstven i introvertan.

Vi ste osoba koja je povučena i sklona da uživa u samoći, te da ne volite preveliko druženje i povjeravanje svima, i vrlo ste neobična i čak po malo „čudna“ osoba. 

sta znaci sanjati dim
Šta znači sanjati dim otkrijte uz No1 sanovnik!

Sanjati proziran dim

Kada ste sanjali da je dim koji vidite sasvim tanak i jedva se nazire, te uopšte u vama ne izaziva i neprijatnost niti strah, na javi implicira da ste skloni da potiskujete svoja osjećanja ili da ste uvijek i spremni da sebe „žrtvujete“, kako neko ko vam je drag i bitan, ne bi morao da pati zbog nekih ili ružnih saznanja, ili razočaravajućih dešavanja.

  Sanovnik crkva: Otkrijte šta znači sanjati crkvu!

Sanjati kako vam je u snu kuća puna dima i vi pokušavate da je provjetrite

Ukoliko ste sanjali kako je vaša kuća puna dima, na javi to ima konotaciju da ste pred vrlo lijepim i dobrim periodom, kako u poslu, tako i u privatnom životu.

Očekuju vas vrlo bezbrižni i/ili radosni događaji, veselje, iznenađenja, mir i harmonija u svakom smislu riječi.

Budite spremni za proslave uz listu najboljih rođendanskih čestitikih. 

Šta znači sanjati dim možete saznati i u ovom videu.

Sanjati crni dim

Kada sanjate da kulja crni dim, to upozorava na materijalne gubitke. U narednom periodu mnogo toga će se odvijati suprotno od vaših očekivanja što će vam zadati brige i glavobolje.

Uvjerit ćete se u tačnost izreke: “ Nevolja nikad ne dolazi sama“. Shvatićete da nema svrhe praviti dugoročne planove i potrudićete se da mirnije podnosite sve što vas je zadesilo.

Sanjati bijeli dim

Sanjati bijeli dim da kulja implicira da će vam neko ukazati čast. Pružiće vam se prilika o kakvoj ste, do nedavno, mogli samo da sanjate.

Na poslu ili fakultetu će vam ponuditi da radite i učite sa osobom koja je izuzetno cijenjena u vašoj struci. Bićete veoma ponosni što su izabrali baš vas i učinit ćete sve kako biste dokazali da su donijeli ispravnu odluku.

Također, sanjati fakultet ima potpuno drugačiju simboliku koja se odražava na vaš život.

Izdvajamo za vas i ova značenja snova

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://diva.ba
Una je prava dušica. Voli modu, pazi na zdravlje. Često piše o zdravoj ishrani i sportskom načinu života. Prati edukativne, zanimljive i zabavne teme.

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima