back to top

Sanovnik letjeti – Šta znači sanjati da letiš?

Snovi o letenju su dosta česti, kako kod djece i kod mladih, tako i kod ljudi srednjih godina, kao i kod starijih osoba.

Šta znači sanjati da letiš? – Smatra se da snovi o letenju predstavljaju sastavni dio odrastanja svakog djeteta. Međutim, ovi snovi mogu da imaju određenu simboliku, a da biste je otkrili važno je da se prisjetite što više elemenata koje ste vidjeli u snu.

Važno je da analizirate i cijeli kontekst sna, ali i da se sjetite kakve ste emocije u toku sna osjećali. Sve ove stavke su važne ukoliko želite pravilno da protumačite svoj san o letenju i da saznate sta znači sanjati da letiš.

U ovom tekstu ćete videti neke od uobičajenih snova gde se letenje javlja kao dominantan motiv. Pokazaćemo vam šta ovi snovi znače i kako se mogu tumačiti.

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati da letiš?

Sanjati da uživate dok letite

Ako sanjate kako uživate dok letite, taj san odražava vaše sadašnje stanje na javi. Vi se osjećate jako dobro i zadovoljni ste okolnostima u kojima se nalazite. Osim toga, vi ste osoba koja je sigurna u sebe i koja tačno zna šta u životu želi.

Međutim, san u kojem ste imali prijatne emocije dok ste letili može da se tumači i na drugačiji način. Moguće je da ste malo prepotentni i da uvijek stavljate sebe iznad drugih.

Ovaj san bi trebalo da vas opomene da malo preispitate sebe i svoja razmišljanja i da se spustite na zemlju. Vrijeme je da postanete realniji i da ne dižete sebe previše u visine.

Sanjati da se plašite dok letite

Ako sanjate kako se plašite dok letite, onda je to znak da vi imate mnoštvo briga i problema u realnom životu i da nikako ne možete da nađete svoj mir. Nešto vas jako muči i vi se svim silama borite protiv toga.

sta znaci sanjati da letis
sta znaci sanjati da letis

Sanjati da imate prepreke dok letite

Ukoliko sanjate kako imate prepreke na putu dok letite, taj san opet ima lošu simboliku. Zapravo, ovaj san znači da će se na vašem putu do cilja u budućnosti pojaviti mnoge prepreke koje ćete morati da savladate.

Moguće je i da će vam se neke bliske osobe iz okruženja suprotstaviti i da će vam pružati otpor. Morate biti uporni i ne smijete dozvoliti sebi da skrenete sa pravog puta.

Takođe, simbolika ovog sna može da zavisi i od toga da li ste uspjeli lako da savladate te prepreke u snu ili ste dopustili da vam one prekinu let.

Sanjati da ste lako savladali prepreke u letu

Ako ste leteli uprkos preprekama i ako ste lako prešli preko njih, onda je to dobar znak. Vi ćete uspeti da izađete iz neprijatne situacije i da spriječite svoje neprijatelje da vam naude. Uspjećete da ih nadmudrite i da izađete kao pobjednik.

Sanjati da ste prekinuli let zbog prepreka

Ukoliko sanjate kako ste prekinuli let zbog prepreka koje su se pojavile na vašem putu do cilja, taj san ima lošu simboliku. To je znak da će neprijatelj biti moćniji od vas i da ćete doživjeti poraz. Vi ćete vjerovatno odustati od svojih ciljeva i predaćete se jer nećete vidjeti izlaz iz situacije u kojoj se nalazite.

Sanjati da letite veoma brzo

Ukoliko ste sanjali kako letite veoma brzo, taj san je znak da vi imate dosta problema na javi i da se trudite da pobjegnete od njih. Vi niste spremni da se suočite sa problemima, već pokušavate da ih ostavite iza sebe jer mislite da je to jedini način da budete sretni.

Sanjati da letite tik iznad zemlje

San u kojem ste letjeli tik iznad zemlje ima dobru simboliku i ukazuje na to da ćete ostvariti svoje ciljeve veoma lako.

sta znaci sanjati da letis
sta znaci sanjati da letis

Sanjati kako jurite ka velikim visinama

Ako sanjate kako jurite ka velikim visinama, taj san znači da su vaše ambicije na javi jako velike i da često nisu u skladu sa vašim realnim mogućnostima. Ovaj san vas zapravo opominje da postanete malo realniji kako biste uspjeli da ostvarite svoje ciljeve.

Sanjati kako letite iznad mutne vode

Ukoliko ste sanjali kako letite iznad mutne vode, onda to znači da oko vas ima dosta lažnih prijatelja i da treba da budete oprezniji u budućem periodu. Najbolje bi bilo da se ne povjeravate previše drugima i da neke stvari zadržite za sebe, kako kasnije ne biste bili dovedeni u neku neprijatnu situaciju.

Sanjati kako padate dok letite

Ukoliko ste sanjali pad za vrijeme leta, onda taj san samo reflektuje vaš strah koji imate na javi. To je strah od poraza i od toga da nećete uspjeti da ispunite ono što ste željeli. Osim toga, san u kojem nemate kontrolu nad svojim letom može da znači i to da vi nemate kontrolu nad svojim sopstvenim životom.

Sanjati da ne umijete da letite

Ukoliko ste sanjali kako nikako ne uspjevate da poletite, taj san znači da vi nemate neke posebne ambicije i da vam je lijepo tu gdje ste. Vi ne volite promjene i nemate nikakve ciljeve koji bi vas izdigli iz monotone svakodnevice.

ezoicreport this ad

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima