Sedam činjenica o laserskoj epilaciji tokom ljeta

7 činjenica o laserskoj epilaciji tokom ljeta, koje će vam riješiti sve sumnje u vezi sa tim najučinkovitijim načinom uklanjana dlačica

Čim krene sunce i prijeđemo na kratku i laganu garderobu neželjene dlake na tijelu nam komplikuju život. Svakodnevno dosadno brijanje ili čupanje dlaka, iritacija kože, crvenilo, peckanje zbog slane vode, pa čekanje da dlake ponovo izrastu do sljedeće depilacije onemogućavaju nas da uživamo u ljepoti ljeta. Uvijek razmišljamo u kakvom su stanju pazuh, noge, prepone, pa i ruke, da li bez oklevanja možemo odjenuti haljinicu ili se skinuti u bikini.

Rešenje je veoma jednostavno Laserska epilacija superiornim Soprano Titanium laserom!

Zato vam donosimo 7 činjenica o laserskoj epilaciji tokom ljeta, koje će vam riješiti sve sumnje u vezi sa tim najučinkovitijim načinom uklanjana dlačica.

1. Laserska epilacija se može raditi i ljeti

Naravno da može! Laserska epilacija se može raditi tokom cijele godine. To da lasersku epilaciju ne radimo ljeti je zabluda ostala od ranije, iz vremena nekih starih i vrlo bolnih lasera. S razvojem nauke i tehnike napredak je neizbježan u svim sferama.

Laserske tehnologije su nevjerovatano napredovale u smislu efikasnosti, brzine, bezbednosti, komfora… Za razliku od mnogih drugih lasera, superiorni Alma Soprano Titanium je poslednja reč tehnike u laserskoj epilaciji. Njegova prednost je u tome što se gotovo bezbolno, brzo, efikasno i dugoročno možete riješiti neželjenih dlaka na tijelu, čak i tokom ljetnjih mjeseci i na osunčanoj i tamnoj koži.

  Ulja za masažu u 2021
laserskoj epilaciji tokom ljeta
laserskoj epilaciji tokom ljeta

2. Lasersku epilaciju je najbolje obaviti dve nedelje pre mora

Ukoliko uradite lasersku epilaciju ljeti, dve sedmice pre mora, dlake na tijelu će taman u narednih 14 dana da otpadnu, nakon čega ulaze u „mirnu“ fazu rasta. Vaša koža će ostati glatka tokom boravka na ljetovanju, a vi ćete uživati u glatkoj koži, ne gubeći vrijeme na pripreme za plažu.

Po povratku sa ljetovanja jedan deo dlaka će krenuti da se regeneriše i da opet raste, ali će one sa svakim tretmanom postajati ređe i tanje. Tretmani Titanium laserskom epilacijom ponavljamo na 6-8 nedelja, po unapred isplaniranom rasporedu tretmana, dok je za redukciju 97% dlaka sa određene regije potrebno uraditi 6-8 tretmana.

3. Epilacija je moguća na tamnoj i već osunčanoj koži

Laserska epilacija ljeti je moguća i na tamnoj i već osunčanoj koži. Iako je melanin u tamnoj koži osjetljiviji na toplotu koja se koristi tokom epilacije, Soprano Titanium laser poseduje jedinstvenu SHR tehnologiju, koja je klinički dokazano sigurna za sve tipove kože, kao i za kožu osunčanu na suncu ili u solarijumu!

SHR postupno zagrijeva kožu i efikasno oštećuje folikul dlake, sprečavajući njen ponovni rast. Istovremeno, baš zbog postepenog zagrijevanja, sprečava povrede okolnog tkiva. To ga čini najsigurnijom opcijom laserskog uklanjanja dlaka.  

4. Najbrži način uklanjanja dlaka tokom ljeta

Jedna od prednosti Alma Soprano Titanium lasera je najveća površina sonde, a to znatno skraćuje vrijeme epilacije.

Primera radi, epilacija obe noge Soprano Titanium laserom traje svega 15-ak minuta, dok epilaciju ruku bude gotova za samo dvije minute.

Alma Soprano Titanium ima dvije sonde. Kvatro sonda ima najveću površinu (4cm2) što posebno skraćuje vrijeme laserske epilacije velikih regija (epilacija nogu, leđa, grudi muškaraca). Trio sonda ima takođe tri talasne dužine, ali ima malu površinu (2 cm2) te se koristi za manje regije (lice, pazuh, prepone). Time je tretman znatno brži, a sam proces laserske epilacije komforniji i ugodniji.

  Kako oblikovati obrve - Postignite savršen oblik obrva kod kuće!

5. Najefikasniji način uklanjanja dlaka

Laserska epilacija je najefikasniji način da vam koža dugo bude glatka. S toga je za ljeto najbolji izbor. Ukoliko uradite svih 6-8 tretmana, uz ponavljanje samo jednog tretmana nakon godinu i po do dvije, zauvjek ste se oslobodili neželjenih dlačica.

Alma Soprano Titanium uništava dlaku kako na površini, tako u središnjem dijelu, pa sve do njenih matičnih ćelija, kao i krvni sud koji je ishranjuje. To značajno utiče na efikasnost i dugotrajnost laserske epilacije.

6. Uz Soprano Titanium laser nema opekotina ni iritacije kože

Oznojena koža nakon brijanja je sklona iritaciji, depilacija voskom može biti veoma bolna, ali uz lasersku epilaciju Titanium laserom toga nema.

Alma Soprano Titanium laser poseduje napredni ICE plus sistem hlađenja, koji hladi kožu tokom tretmana. Safirni vrh sonde rashlađen je na -3 stepena što smanjuje rizik od opekotina na površini kože, dok je u srednjem sloju kože, u okolini folikula dlake očuvana stalna efektivna temperatra koja dovodi do uništenja dlake.

Tijekom tretmana, temperatura na površini kože je 25 stepeni i upravo je zato epilacija sa Alma Soprano Titanium laserom komfornija u odnosu na sva druga ponuđena rešenja.

7. Kada leti treba izbegavati lasersku epilaciju?

Lasersku epilaciju leti ne treba raditi odmah posle sunčanja, kako bi se izbjegle bilo kakve iritacije. Ako je koža crvena, izgorela od sunca, ako se ljušti ili od crvene još nije poprimila tamnu boju, epilacija nije preporučljiva dok se koža ne smiri. Izbegavanje potencijalnih iritacija postiže se i savetovanjem da par dana nakon epilacije ne idete na bezen ili u saunu.

Obavezan konsultativni pregled

Alma Soprano Titanium nije kozmetički, već je najsavremeniji medicinski laser. Zato je važno obaviti konsultativni pregled sa ljekarom u estetskoj ordinaciji.

  Kako skratiti šiške kod kuće?! - Detaljno upustvo u 9 koraka!

Ljekar na konsultativnom pregledu treba da porazgovara sa pacijentom o eventaulanim bolestima, promenama na koži, alergijama, upotrebi fotosenzitivnih lekova i utvrdi da li postoje kontraindikacije za lasersku epilaciju.

Samo tako je pacijentima garantovana komforna, brza, bezbolna i apsolutno bezbedna laserska epilacija, čak i u sred ljeta.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://diva.ba
Una je prava dušica. Voli modu, pazi na zdravlje. Često piše o zdravoj ishrani i sportskom načinu života. Prati edukativne, zanimljive i zabavne teme.

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima