Medenjaci recept: Napravite preukusne medenjake u samo 5 koraka!

Pridruži nam se na Facebooku

Ukusni i mekani medenjaci recept

Medenjaci recept koji će vas oboriti s nogu! Jednostavni su za napraviti i većinu sastojaka imate sigurno u kuhinji. 


Sastojci

 

  • 4 jaja

  • 250 gr šećera

  • 6 kašika meda

  • 600 gr brašna(meni je prošlo vise možda oko 800)
  • 2 kašićice sode

  • 1 kašićica cimeta


Glazura


  • 1 bjelance

  • 150 gr

  • prah šećera

  • 1 kaiška soka od limuna

  • 2 kašike vode

  • 10 klinčica(mljevenih)

 

Priprema


Umutiti jaja sa šećerom, medom, cimetom i zamijesiti tijesto dodajući sodu i brašno. U receptu piše 600 gr ali sam ja dodala više i to da dobijem tijesto koje može da se oblikuje u kuglicu mada je i dalje bilo ljepljivo pa sam morala malo vlažiti ruke da bih radila s njim.

Po receptu tijesto treba da odstoji 2 sata u frižideru ali pošto sam ja žurila radila sam odmah tako sto sam vlažnim rukama otkidala komadiće i pravila kuglice veličine velike masline.

Kuglice stavljati u podmazan pleh i to malo razmaknuti jer dosta narastu pri pečenju a imaju ljepši oblik ako se ne sastave kad se peku.

Peci da blago porumene oko 12-15 min. Medenjaci će biti jako mekani ali tako treba jer kad se ohlade malo će se stvrdnuti.

Za glazuru umutiti bjelance sa šećerom u prahu pa mu dodati limunov sok i vodu i u ovu glazuru umakati medenjake pa ih ostaviti da se osuše. Ja sam ih slagala na foliju pa u rernu na 80-100 C oko 1 h.

Posluživanje


Medenjaci su zaista vrlo mekani i mogu odmah da se jedu za razliku od drugih koji moraju da odstoje 1-2 dana i veoma su ukusni mada mislim da bi im lijepo pao i neki začin za medenjake ali pošto ja nisam imala stavila sam samo cimet.
Evo opet sam ih pravila i dodala sam i klinčice i to je ono pravo sad su zaista odlični



(Preuzeto sa: receptispotpisom.info)

 

Pridruži nam se na Facebooku

Zanimljivosti

Zanimljivosti