Recept za brzi kolač koji će vas raspametiti! Gotov za svega 10 minuta

Pridruži nam se na Facebooku

Svi volimo jednostavne, ali ukusne kolače koji ne zahtjevaju mnogo vremena za kuhanje. U nastavku vam donosimo recept za kolač koji je upravo takav – jednostavan za napraviti ali preukusan!

Potrebni sastojci za kolač

Sadržaj članka (otvori)

za podlogu
200g brašna
1 žličica praška za pecivo
75 g šečera
1 jaje
100g maslaca

za fil od višanja
1 staklenka (720g) višanja
25 g gustina
2-3 žlice šečera

za fil od sira
4 jaja
400 g svježeg sira ili mascarpone sira
300 g kiseloga vrhnja
125 g šečera
50 g škrobnog brašna
naribana korica 1 limuna
125 ml mlijeka

za čokoladni preljev
250 g mliječne čokolade
200 ml slatkoga vrhnja
50g maslaca


PRIPREMA

Za tijesto pomiješajte sve sastojke i umijestite glatko tijesto. Razvaljajte i izrežite krug za kalup 26 cm promjera. Sa ostatkom obložite ivice lima.

Višnje i šečer stavite na vatru pa sa malo soka koji ste odvojili razmutite gustin. Kada zavri dodajte gustin višnjama i kuhajte dok ne postane gusto i prozirno. Hladite dok ne postane mlako zatim premažite tijesto u limuvsa dobivenom masom.

Za nadjev od sira prvo izradite bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg. Ostale sastojke stavite u drugu posudu pa i njih izradite. Dodajte masi od sira bjelanjke, umiješajte dobro. Izlijte na višnje i stavite peći na 180 °C oko sat i 10 min.

Tortu ostavite da se ohladi zatim ju stavite hladiti u hladnjak na par sati. Kada je hladna pripremite preljev od čokolade i slatkog vrhnja na pari, kada se rastopi, umiješajte maslac, malo prohladite i prelijte po torti (u kalupu). Ohladite u hladnjaku.

Za ovu dekoraciju napravila sam prasce od fondanta i okolo stavila batons.
Režite vrućim nožem i poslužite ohlađeno.


(Preuzeto sa: receptispotpisom.info)

Pridruži nam se na Facebooku

Zanimljivosti

Zanimljivosti