KIFLE PO MOM UKUSU! Pogledajte savršen recept za kifle!
Sastojci
Testo
- 600 ml mleka
- kvasac
- 2 kasicice secera
- 3 kasicice soli
- 2 dcl ulja
- oko 1 kg brasna (zavisi od testa)
Fil
- 200 g margarin
- 2 zumanceta
- 1 kasicica soli
Premaz
- belance
- susam
- laneno seme
Priprema
U 500 ml mleka staviti secer i kvasac i cekati da lepo nadodje. U posudu za mesanje staviti kvasac i dodati so, ulje i brasno (oko 900 g). Po potrebi dodati jos brasna. Umesiti glatko testo i ostaviti da nadodje.
Fil
Umutiti margarin sa zumancima i na kraju dodati so. Testo podeliti na 3 dela. Svaku kuglicu posebno sa oklagikom razvaljati po duzini. Namazati filom.
Uviti testo u rolat i seci na trouglice. Kiflice slagati na pleh pokriven papirom za pecenje, premazati jajetom i posuti susamom. Ostaviti ih 10ak minuta na toplom da narastu. ? Peci u rerni na 200 C.