VIŠE

  Prati nas:

  Ljepota i ZdravljeKako prekriti bubuljice bez šminke

  Kako prekriti bubuljice bez šminke

  Svi smo bili u situaciji gdje slučajno ispred ogledala ugledamo neželjenog gosta na licu – bubuljicu. Obično je prvi instinkt sakriti je ili prekriti prije nego što će iko drugi primijetiti.

  Brzi i jednostavni savjeti koji će vam pomoći kako prekriti bubuljice bez šminke!

  Obično je najbrži i najlakši način da bubuljica nestane posegnuti za korektorom. Međutim, poznato je da šminka često može dodatno začepiti pore, pa time zapravo možete samo pogoršati stvari.

  Umjesto da neželjenu bubuljicu sakrijete podlogom ili korektorom, postoji puno učinkovitih načina da to učinite bez potrebe za proizvodima za šminkanje.

  Danas se mnogi ljudi šminkaju kako bi kamuflirali bubuljice, ali nanošenje višestrukih slojeva prikrivanja kada imate akne nije baš najbolji pristup. Šminka začepljuje pore, što dovodi do pogoršanja upale i produženja trajanja bubuljice.

  kako prekriti bubuljice bez šminke

  Već na kraju dana, morat ćete ukloniti svu šminku micelarnom vodom ili vlažnim maramicama  koje također mogu isušiti i iritirati vašu kožu, što dovodi do dodatnih komplikacija.

  U nastavku smo vam pripremili sve potrebne savjete koji će vam pomoći u prekrivanju bubuljica bez šminke.

  Pripremili smo vam brze i jednostavne načine kako prikriti bubuljice bez šminke!

  Sakrijte ispod modnih dodataka ili kose

  Ako vam je prištić blizu očiju, pomoću sunčanih naočala možete sakriti malog neprijatelja na licu dok se ne umanji crvenilo. Šiške također možete oblikovati tako da pokrivaju dio vašeg čela na kojem je bubuljica prisutna.

  Ako se bubuljica nalazi na donjem dijelu vašeg lica, možete je sakriti uz pomoć šala. Ukoliko je sakrijete, to neće ukloniti crvenilo ili otečenost prištića, ali barem ćete biti manje samosvjesni u vezi s privremenom ‘kvrgom’ na licu.

  Nosite masku za lice

  Možda vam se čini kao smiješan savjet, ali u doba pandemije maske za lice ne samo da spašavaju živote već i prikirvaju nepravilnosti na licu. Ovaj simpatičan mini trik kojeg svi mi nekada praktikujemo, ne preporučujemo da nosite dugo vremena na licu.

  Maske mogu stvoriti veće iritacije, zbog toga je poželjno nositi pamučne višekratne maske, jer jednokratne mogu iziritirati vašu kožu i pogrošati situaciju.

  Dodatni savjet: Odaberite masku za lice koja je neutralne boje (poput crne, bijele, sive, smeđe ili tamnoplave) kako bi odgovarala vašoj odjeći.

  Flasteri

  Flasteri za bubuljice malene su čudesne naljepnice koje djeluju kao tretmani za akne jer isisavaju svu nečistoću iz pora. Oni su spas u zadnji čas jer kad ih ostavite preko  noći, probudit ćete se s manje upaljenim prištićem. Flasteri također djeluju kao zavoji koji sprečavaju dodirivanje prištića.

  Ali ono što je kod njih također nevjerovatno je to što mogu biti brz popravak kada tražite načine kako prekriti bubuljice bez šminke. To je zato što možete nositi prozirne flastere i provoditi dan bez brige ako vam bubuljice izgledaju ružno i ne osjećate se ugodno s njima na licu.

  Osim flastera, postoje mnogi drugi trikovi koji su učinkoviti ukoliko ih uradite večer prije.

  Napominjemo da svi ovi trikovi mogu jedino ublažiti crvenilo bubljice, no teško da će ona nestati za tren, no zasigurno će ubrzati proces.

  Mnogi savjetuju da držite ledenu oblogu na bubuljici, led će je stabilizirati i umanjiti nateknuće, poput bilo koje povrede kod kojih koristimo led ili hladnu oblogu.

  Pasta za zube

  kako prekriti bubuljice bez šminke
  Pasta za zube odlično isušuje bubuljice!

  Dobri stari trik za kojeg svi znamo, ali vrijedi napomenuti. Sigurno da je pasta za zube prvi trik kojeg smo svi koristili kada bismo ugledali malenog dosadnog neprijatelja na licu.

  Upotreba je jednostavna – prije spavanja postavite pastu za zube na područje gdje je bubuljica i ostavite preko noći. Ujutro će bubuljica izgledati manje crvena, a vrlo često čak i isušena!

  Krompir

  Osim što je ukusan u bilo kojoj vrsti jela, on je učinkovit i u umanjenju bubuljica. U posljednjih nekoliko mjeseci internetom kruži trend gdje se krompir koristi kao prvo sredstvo u borbi protiv bubuljice.

  Poput trika sa pastom za zube, potrebno je da mali komad krompira postavite na željeno mjesto. Pokušajte ga zakačiti uz pomoć marame ili flastera. Pustite da krompir stoji na bubuljici nekoliko sati i vidjet ćete da je vulkan na vašem licu znatno umanjen!

  Napominjemo da imate na umu da navedeni trikovi neće učiniti da vaša bubuljica nestane s lica, ali će pomoći u umanjenju crvenila. No, zasigurno je da pomažu i u ubrzavanju procesa nestajanja i isušivanja bubuljice.

  spot_img

  Zanimljivosti

  Zanimljivosti