VIŠE

  Prati nas:

  ReceptiNajbolji receptiZapečene punjene paprike

  Zapečene punjene paprike

  Zapečene punjene paprike, recept koji je lako zapamtiti

  Sastojci:

  – oko 7 dcl pasirane rajčice
  – 750 g paprike (od toga odvojiti dvije za smjesu za punjenje)
  – 200 g obične bijele riže
  – 90 g crvene leće
  – 90 g prosa

  – 250 g krumpira
  – dvije mrkvice
  – 150 g luka
  – 3 žlice ulja
  – začini (2 žličice mljevene paprike, 1 žličica bibera, 1 i pol žličica soli, jedna žličica kurkume, jedna žličica ljute crvene paprike, 1 žličica dimljene crvene paprike; tko voli može malo i lista peršina)

  zapečene punjene paprike
  Zapečene punjene paprike

  Priprema

  Nasjeckati sitno luk i one odvojene paprike. Dodati u to rižu, leću, proso i naribani krumpir i mrkvu. Zatim dodati začine i oko tri​ dcl pasirane rajčice. Sve dobro promiješati. Tom smjesom puniti ostale očišćene paprike.

  U ostatak smjese sipati ostatak pasirane rajčice, dodati šalicu vode i tri žlice ulja, sve promiješati i time zaliti paprike koje smo poslagali u protvan (najbolje neki keramički ili zemljani da se od dole ne zalijepe). Sve prekriti alu folijom ili poklopcem.

  Prvo tako poklopljeno ostaviti nekih 30-45 minuta, onda otklopiti, provjeriti je li riža i ostalo omekšalo – ako je, ostaviti otklopljeno, ali dodati još nekih dva dcl vode preko svega i peći tako još nekih 10-12 minuta.

  Tada su se paprike od gore malo zapekle, pa ih onda okrenuti da se zapeku i s druge strane i opet dodati malo vode, te ih vratiti ih u pećnicu na još nekih 12 minuta. I to je to – gotovo :)​​​​​​.

  (Preuzeto sa: receptizatren.club)


  ..

  spot_img

  Zanimljivosti

  Zanimljivosti