back to top

Zapečene punjene paprike

Zapečene punjene paprike, recept koji je lako zapamtiti

Sastojci:

– oko 7 dcl pasirane rajčice
– 750 g paprike (od toga odvojiti dvije za smjesu za punjenje)
– 200 g obične bijele riže
– 90 g crvene leće
– 90 g prosa

– 250 g krumpira
– dvije mrkvice
– 150 g luka
– 3 žlice ulja
– začini (2 žličice mljevene paprike, 1 žličica bibera, 1 i pol žličica soli, jedna žličica kurkume, jedna žličica ljute crvene paprike, 1 žličica dimljene crvene paprike; tko voli može malo i lista peršina)

zapečene punjene paprike
Zapečene punjene paprike

Priprema

Nasjeckati sitno luk i one odvojene paprike. Dodati u to rižu, leću, proso i naribani krumpir i mrkvu. Zatim dodati začine i oko tri​ dcl pasirane rajčice. Sve dobro promiješati. Tom smjesom puniti ostale očišćene paprike.

U ostatak smjese sipati ostatak pasirane rajčice, dodati šalicu vode i tri žlice ulja, sve promiješati i time zaliti paprike koje smo poslagali u protvan (najbolje neki keramički ili zemljani da se od dole ne zalijepe). Sve prekriti alu folijom ili poklopcem.

Prvo tako poklopljeno ostaviti nekih 30-45 minuta, onda otklopiti, provjeriti je li riža i ostalo omekšalo – ako je, ostaviti otklopljeno, ali dodati još nekih dva dcl vode preko svega i peći tako još nekih 10-12 minuta.

Tada su se paprike od gore malo zapekle, pa ih onda okrenuti da se zapeku i s druge strane i opet dodati malo vode, te ih vratiti ih u pećnicu na još nekih 12 minuta. I to je to – gotovo :)​​​​​​.

(Preuzeto sa: receptizatren.club)


..

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima