Sanovnik zgrada – šta znači sanjati zgradu?

Zgrada na javi može biti sinonim za građevinu kao takvu, te za neku ustanovu (zgrada bolnice; suda; policije), ali najčešće označava višespratnicu sa više stanova.

Zgrade su jedan od najčešćih i najraznolikijih građevina s kojima se susrećemo u našim snovima.

Šta znači sanjati zgradu? Većina nas ima više snova koji uključuju razne građevine tijekom svog života, jer su tako sastavni dio našeg života. Zbog toga je važno pažljivo i u potpunosti analizirati svoje snove.

Iako su snovi sa zgradama brojni, njihova značenja su specifična. Pokušajte se sjetiti što više detalja kako biste mogli sastaviti sve dijelove.

Tumačenje snova je poput slagalice –  kad je jednom dovršite, sastavljanjem svih detalja možete dobiti neke korisne uvide u svoj budni život.

sta znaci sanjati zgradu
Snovi sa zgradama brojni, njihova značenja su specifična.

Što znači sanjati zgradu

Zgrade u snu prikazuju značajne emocije u vezi i s vašim problemima i predstavljaju promjene koje unosite u svoj budni život.

Zgrada također može predstavljati dio vaše osobnosti, posebno ako se vidite na katu. Na primjer, vidjeti kuću ili zgradu u kojoj ste ranije živjeli u snu znači da se počinjete osjećati nesigurno.

Ako sanjate malu kuću ili zgradu, vjerojatno ćete se osjećati zarobljeno u svom budnom životu. Vidjeti praznu kuću ili zgradu u snu znači da se osjećate nelagodno u svim aspektima vlastitog budnog života.

Okruženje okoline, zajedno s vašim osjećajima i reakcijama na građevinu u vašem snu, može doprinijeti ključnim savjetima o uzroku ovog sna, ali također je važno zapamtiti u koju svrhu se zgrada u vašem snu koristi.

Na primjer, građevine s određenom vrstom zaštite se mogu tumačiti kao da tražite neku zaštitu. Iako se vjeruje da su visoke zgrade falični simboli, možda ste ih ipak sanjali?

Ako je tako, ova vrsta sna ima različita značenja, što je isto slučaj ako sanjate zmiju.  Visoke zgrade su domovi, kao i poslovne zgrade, znače da ćete postići velike stvari u svom životu.

Kada ste sanjali da u snu vidite zgradu, na javi takav san označava da ćete vi uspeti da postupno dođete do uspeha i postignuća ciljeva, ali da je potrebno strpljenje i predanost, kako biste dospeli do željene pozicije i ostvarili napredak u svim životnim aspektima. 

Sanjati da je zgrada u vašem snu vrlo visoka i vi joj ne vidite kraj

Ukoliko ste sanjali vrlo visoku zgradu, kojoj ne možete da „naslutite kraj“, na javi označava vašu potrebu da postignete nešto bolje ili više od onoga što već imate.

Ali i treba da se pripazite da vas ili nerealne ambicije ili prevelika pohlepa, ne „spotaknu“, i ne dovedu do toga, da umjesto uspjeha doživite vrlo veliki i bolan poraz.

Za razliku od zgrade, balkon ima pozitivnu simboliku u snovima. Saznajte više Šta znači sanjati balkon.

sta znaci sanjati zgradu
Niska zgrada u snovima ima lošu simboliku.

Sanjati kako vidite nisku zgradu od nekoliko spratova 

Ako ste sanjali neku vrlo nisku zgradu, koja ima samo nekoliko spratova, te više podsjeća na neku porodičnu kuću, na javi ima značenje da ste neko ko nije sklon rizicima ili srljanjima u životu.

Za sreću i zadovoljstvo potrebne sasvim male stvari, i da ste neko ko je vrlo skroman. 

Sanjati staru i oronulu zgradu koja je pred rušenjem

San u kome ste vidjeli oronulu i vrlo staru zgradu, koja samo što se nije srušila, ima na javi jasno i  direktno značenje da ste u velikom strahu da će neki projekti na kojima ste vi vrlo dugo i predano radili, da propadnu, te i da ćete vi biti izloženi kritikama i podsmjehu, svojih nadređenih ili osoba sa kojima ste sarađivali. 

Sanjati da živite u zgradi u kojoj nema drugih stanara 

Kada ste sanjali da ste vi jedini stanar u nekoj zgradi, na javi ima konotaciju da ste vrlo usamljeni ili da se osjećate nezadovoljno i neispunjeno, jer za vas niko nema dovoljno vremena.

Osjećate da ste uskraćeni i za pažnju i za nježnost, te da ste vi svakome „zadnja rupa na svirali“. 

sta znaci sanjati zgradu
Sanjati zgradu može imati negativnu simboliku u snovima.

Sanjati  novu i lijepu zgradu u kojoj želite da se nastanite 

Ukoliko ste sanjali neku sasvim novu i lijepu zgradu, na javi ima značenje da ste vi osoba koja je vrlo površna i koja procenjuje druge na osnovu spoljašnjosti i fizičkog izgleda.

Ipak vam je  važna samo „ljuštura“, i ne trudite se da ikoga bolje upoznajete i shvatite, a što vam se vrlo često vrati izdajom i lošom procjenom, kada se nađete u situaciji da vam treba savjet ili pomoć. 

Preporučujemo da naučite kako biti romantični kako bi ojačali vaše odnose sa partnerom.

Evo šta znači sanjati zgradu!

Sanjati da sjedite ispred zgrade

Šta znači sanjati zgradu? Ako ste sanjali kako sjedite ispred zgrade, i vrlo ste zamišljeni i „odsutni“, na javi to označava ili da ste neodlučni i da ne znate da li da poslušate sebe ili druge.

Vi ste osoba koja je vrlo lakoma i povodljiva, pa i vrlo često zbog toga pravite velike greške i propuste.

sta znaci sanjati zgradu
Zgrada može označavati vašu neodlučnost na javi.

Sanjati da tražite svoju zgradu jer ste se izgubili 

Šta znači sanjati zgradu? Kada u snu ne uspijevate da pronađete zgradu u kojoj živite, jer su sve okolne zgrade potpuno iste i ni na jednoj nema broja, na javi to simbolizuje da ste sasvim „zastranili“ u nekim svojim željama i nadanjima.

Također, da ste uspjeli da upropastite velike i dobre šanse koje ste imali, i stalno ponavljate i iste greške i ne uspijevate da shvatite suštinu problema.

Vrijeme je da se pokrenete i preduzmete radikalne ili svrsishodne poteze.

Sanjati da ulazite u neku zgradu

Ukoliko ste sanjali kako ulazite u neku zgradu, na javi je to simbol skorih nagrada i/ili priznanja koje ćete dobiti za svoj rad i trud, te i postizanje velikog poštovanja i ugleda u društvu.

Šta znači sanjati slona koji je na javi simbol sreće i blagostanja?

Sanjati da izlazite iz zgrade

Kada ste sanjali kako u snu napuštate neku zgradu, i ne osvrćete se „za sobom“, na javi ima jasnu  konotaciju da ste svjesni da treba da prošlost ostavite iza sebe, te da krenete naprijed, u ostvarenja i u napredak, i da će vam uskoro sve u životu krenuti onako kako ste uvijek i željeli i očekivali.

Izdvajamo za vas

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima