back to top

Otkrijte šta znači sanjati vrata na No1 sanovniku!

Sanjati vrata simbolizuju izlaz ili spas, kao i neke nove prilike i otvaranje novih mogućnosti

Sanjati vrata mogu biti i sinonim za neuspjeh i poraze, ako vam neko „zalupi vrata pred nosom“, te se vi osjetite i vrlo neprihvaćeno i izostavljeno i shvatite da su vam promakle neke šanse i da su se pred vama sasvim i stvorile neke prepreke koje vam „zatvaraju put“.

Iako su u snovima vrata kao motiv sasvim rijetka, na javi se tumačenja mogu vrlo različito shvatiti i interpretirati, a zavisno od toga da li su u snu vrata otvorena ili zatvorena.

Te da li ona „vode“ ili u svjetlost ili u tamu, kao i da li su nova i lijepa, ili su stara i polomljena vrata, koja „škripe“ i koja i izazivaju osjećaj nezaštićenosti i izloženosti „spoljnim uticajima“.

sanjati vrata

U nastavku teksta pogledajte šta znače snovi u kojima se pojavljuju vrata.

Sanjati kako vi u snu vidite vrata „uopšteno“ 

Ukoliko ste vi u snu vidjeli neka vrata, na javi je to najčešće simbol neke prepreke, bilo realne ili pak one podsvjesne, koja je „u vama“ i koja vas sputava i blokira.

Vi ste osoba koja je vrlo i nesigurna i sklona da lako odustaje pred svim problemima, i da niste ni hrabri ni odvažni, te kada nešto i želite da postignete, u vama postoji totalni nesklad između želja, riječi i djela.

Sanjati da u snu vidite „širom“ otvorena vrata 

San u kome su pred vama vrata koja su sasvim otvorena, na javi implicira da ste vi pred novim ili izazovima ili prilikama, te da ne smijete da propustite šanse koje su vam se ukazale.

Kako se pak vi ne biste kajali, i sebi naknadno i „prebacivali“ što ste donijeli pogrešne odluke u nekom trenutku.

Nekada pomenuti san, može da označava da ste vi sasvim spremni da sebe promijenite, te da baš i želite da svoju prošlost ostavite „iza sebe“, i da krenete naprijed, i pokažete sebi i drugima koliko i „možete i želite“, i sa takvim stavom ni uspjeh neće izostati.

sanjati vrata

Sanjati kako u snu vidite pred sobom zatvorena vrata 

Kada ste sanjali da su ispred vas neka zatvorena vrata, te da ste vi u nedoumici da li da se vratite ili da pokušate da ih otvorite, ima na javi simboliku da ste neke pogodnosti ili priliku za uspjeh vi olako propustili.

Te da ste zbog toga sasvim nervozni i uznemireni, ali ste svjesni da nećete vratiti vrijeme i propuštene šanse, te da treba da se usresredite na nove početke, i da krenete naprijed.

Po nekim tumačenjima ovog sna, on može da implicira da postoje neke okolnosti ili osobe koje ili pokušavaju da vas spriječe da postignete rezultate, ili se vi pred njima povlačite, jer su od vas bolje i uticajnije, te ne želite da im se zamjerate i da sebi stvarate neprilike.

Sanjati da vam je u snu neko „zalupio“ vrata „ispred nosa“ 

Ukoliko ste sanjali da vam je neko zalupio vrata na koja ste pokušali da uđete, te da su ona lupila „tik ispred vašeg lica“, na javi ima konotaciju da ste osoba koja se osjeća neprihvaćeno i sasvim i odbačeno, od strane svoje okoline, jer ste neko ko ima sopstveni stav i mišljenje, te se lako i ne uklapate u norme i pravila koja nameće društvo u kome živite.

sanjati vrata
sanjati vrata

Takođe, ovakav san može da označava da ste vi osoba koja je previše povređivala druge kako bi i uspjela da ostvari neke svoje ciljeve, te kada ste postali napokon svjesni svojih postupaka, i iskreno zatražili od nekoga oproštaj, bili ste sasvim ignorisani i to vas je i uznemirilo, i/ili vrlo ražalostilo.

Sanjati da vi u snu otvarate vrata i da kroz njih ili ulazite ili izlazite 

Kada ste sanjali da u snu otvarate neka vrata, to generalno ima simboliku da ste napokon spremni da sasvim „upoznate“ i promijenite sebe, kao i da pronađete više vremena i strpljenja za osoba koje su vam bliske i drage, a koje ste na neki način i zapostavili, jer ste preokupirani obavezama.

Sa druge strane, ako ste u snu otvorili vrata, kako biste „ušli“ u neku prostoriju, na javi implicira i neke nove mogućnosti i prilike, koje treba da iskoristite na najbolji način, jer su one vaša šansa za ostvarenje i za napredak.

Međutim, ako ste u snu vi otvorili vrata i kroz njih „izlazite napolje“, odnosno napuštate neku i/ili prostoriju ili „tražite izlaz“, na javi ima simboliku da ste osoba koja je sasvim introvertna i vrlo ili usamljena i zatvorena.

Te da će vam se uskoro ukazati prilika da se sa nekim upoznate i da olako i ostvarite neku komunikaciju, i da uspijete da steknete sigurnost u sebe i da generalno počnete da ili više vjerujete ljudima, ili da budete otvoreniji i srdačniji u međuljudskim odnosima.

Sanjati kako vi u svom snu zatvarate neka vrata „za sobom“ 

Ukoliko ste u svom snu vi zatvorili neka vrata, na javi ima značenje da ste odlučno ostavili sve ili probleme ili nedoumice iza sebe, i da želite da pokažete neki vid napretka ili postignuća.

Sigurni ste u svoje odluke, i  hrabro „istupate“ naprijed, bez ikakve bojazni da ćete „potpasti“ pod ili tuđi uticaj ili dominaciju, te i da ste sasvim spremni i dovoljno hrabri, da preuzmete inicijativu, ili pak da  „živite život po samo svojim pravilima“.

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima