back to top

Sanovnik ruke – šta znači sanjati ruke?

Ruke su na javi simbol prijateljstva, davanja, uzimanja, „govora“ i znakova, te su sinonim za vrlo i prijateljske ili neprijateljske stavove, za „pokazivanje“ nekog stava i mišljenja bez reči.

Šta znači sanjati ruke? Ruke su simbol su nežnog dodira, udaraca, svesti o potrebama i željama, te označavaju nečiju spremnost da uzme ili da nešto svojim rukama, te i da se sa nekim fizički sukobi, ili da mu da do znanja kada je neko i preterao, ili kada je pak neko poželjan ili nepoželjan u društvu.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati ruke? 

Poznato je da su u snu ruke, kao deo tela, vrlo čest motiv, ali da njihovo značenje i simbolika pre svega zavise od konkretne situacije i načina na koji se ruke sanjaju, te da li su one čiste ili prljave, da li su način da se neko upozori, pozove da dođe ili se „otera od sebe“, da li označavaju, da je ili vreme da se neko „zaustavi“, ili su sinonim za prijateljstvo, postizanje dogovora, dodir nežnosti i izraz nekog gesta ili mišljenja, a bez upotrebe „ijedne reči“.

Također, možete sanjati držanje za ruke koji je kao jedan od simbola iskrenog prijateljstva na javi.

sanjati ruke
Šta znači sanjati ruke?

Sanjati da su vam u snu ruke prljave i neuredne 

Ukoliko ste u snu videli kako su vaše ruke zaprljane i neuredne, na javi simbolizuje da ste osoba i koja pokušava da se na nepošten i nemoralan način obogati i ostvari napredak, te da ste neko vrlo i pokvaren i podmukao, ko je zarad lične koristi spreman da izneveri i najbolje prijatelje i bliske i verne saradnike.

Sanjati da su vam u snu ruke sasvim čiste i vrlo uredne 

Kada ste sanjali da su vaše ruke u snu sasvim čiste i uredne, na javi jasno implicira da ste poštena i časna osoba, koja je cenjena u društvu, te da treba da se pripazite podlih i zavidnih osoba, koje i zavidno i ljubomorno „gledaju“ na vaša postignuća, poštovanje koje ste stekli, te i na ugled i vaš čestit „obraz“, koji niste nikada „uprljali“.

sanjati ruke
Sanjati da su vam u snu ruke sasvim čiste i vrlo uredne 

Sanjati da su vam u snu ruke „krvave“ 

San u kome ste sanjali da su vaše ruke okrvavljene, na javi ima simboliku da ste zbog nekih ili svojih grešaka ili nedela, vrlo uplašeni i uznemireni, te da se iskreno kajete što ste počinili neke nepravde prema drugim ljudima, i težite da sve „ispravite“, i da postanete bolja i poštenija osoba.

Sanjati da su vam u snu ruke „stisnute u pesnicu“ 

Kada ste sanjali da ste svoje šake „skupili u pesnicu“ u snu, na javi jasno implicira vašu veliku ili spremnost ili odlučnost, da se izborite za sebe i za svoje ciljeve, te da ste svesni da je potrebno ili  dosta energije ili snage volje, da vi svoje naume i želje realizujete, ali vama borba i napori nikada pak i nisu bili „strani“, jer ste sve u svom životu postigli sami, i uz sopstveni rad i trud.

Sanjati da su vam ruke u snu neproporcionalno velike ili male 

Ukoliko ste sanjali da vidite svoje šake u snu, te da su one ili suviše velike ili sasvim male, ima u javi značenje da ste osoba koja je vrlo neodlučna i koja ne ume da shvati svoje potencijale i prave prioritete, te ste ili sasvim nerealni i preambiciozni u svojim namerama i željama, ili ste neko ko i ne želi da postigne ništa, već samo živi „od danas do sutra“, i vrlo ste pak lenji i neodgovorni.

sanjati ruke
Sanjati da su vam ruke u snu neproporcionalno velike ili male 

Sanjati da su vam u snu ruke „prazne“ 

San u kome su vaše ruke sasvim prazne, ima na javi simboliku da ste pokušali da se ostvarite i/ili da u nečemu uspete, ali ste sasvim neočekivano „propali“, te su vaši projekti doživeli „fijasko“, te ćete se nači ili pred gubitkom posla, ili ćete izgubiti velike količine novca, kao i ugled u društvu.

Sanjati da su vam u snu ruke pune

Ako su vaše ruke u snu pune, te se iz njih nešto i „prosipa i preliva“, ima na javi konotaciju da ste uspeli da uz maksimum truda i zalaganja, ostvarite veliki napredak, moć i uspeh, te da ste bogati i vrlo bezbrižni, jer ste za duži period osigurali svoju budućnost.

Sanjati da u snu „tapšete“ rukama i aplaudirate nekome ili nečemu 

Kada ste asnjali da vi u snu tapšete rukama, te njima aplaudirate nekoj osobi ili nečijem uspehu i postignuću, ima na javi implikaciju da ste sasvim cinična i arogantna osoba, koja se pretvara kako je svima prijatelj, i dobronameran savetnik i saveznik u svakom trenutku, ali ste vrlo podmukli ili zlonamerni, i uvek „na prvom mestu“ gledate sebe, dok vas ni za koga drugog realno nije briga.

Preporuka

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima