back to top

Ovlaživač zraka besplatno uz 4 odlične ideje

Ovlaživač zraka je jako bitan dio našeg svakodnevnog života i zimi i ljeti.

Suhi zrak može da prouzrokuje mnoge zdravstvene tegobe zato je bitno da vodimo računa o njemu. Na tržištu postoje mnogi dobra, manje dobra i odlična rješenja za ovlaživač zraka ali što prirodnije to je skuplje.

Stoga pročitajte ove četiri ideje koje zamjenjuju ovlaživač zraka, prirodne su i sigurno će vam pomoći. Zahvaljujemo se našoj dragoj čitateljici Jasni koja nam je poslala ove mini savjete koji zlata vrijede.

Probale smo osvježiti ured i reći ćemo odmah, ovo je osvježivač zraka (ne samo zamjena za isti). Hvala Jasna! Ako i vi imate savjete za podijeliti s ostatkom našeg sve brojnijeg “ženskog kluba” javite nam se preko kontakt stranice.

U otklanjanju posljedica suhog zraka u domu pomažu zdrave metode na kojima će vam biti zahvalan vaš imunološki sustav.

ovlaživač zraka
Zakuhajte vodu s korom citrusa, povećat ćete vlažnost i mirisati prostor

Posude s vodom na radijatoru

U keramičku posudu na radijatoru nalijte vodu i ukapajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande, eukaliptusa, čajevca i mente.

Isparavanje vode podići će vlažnost zraka dok će eterična ulja, koja osim ugodnog mirisa imaju važna antivirusna svojstva, pogodno djelovati na dišne puteve, ali i na otklanjanje umora.

Zračenje prostorija

Osnovno pravilo prilikom zračenja prostorija zimi i povećanja vlažnosti u zraku je vrijeme držanja prozora otvorenim ovisno o vanjskoj temperaturi.

Točnije, što je vani hladnije, manje otvarajte prozore jer čisti zrak koji ulazi u prostoriju trenutačno postaje suh i crpi postojeću vlažnost u zraku. Rješenje je zračenje prostorija do tri puta dnevno u kratkim periodima.

sta znaci sanjati limun vlaživač zraka besplatno uz 4 odlične eco ideje
Limun će biti odličan sastojak za naš prirodni ovlaživač zraka

Rublje osušeno pored radijatora

Umjesto da mokro rublje sušite u skrivenim prostorijama, radije ga iskoristite kao prirodni ovlaživač zraka. Stalak za sušenje rublja stavite što bliže uz radijatore, voda iz rublja isparavat će i ujedno održavati vlagu u zraku pogodnom.

Iskuhavanje vode s korom citrusa

U obični lončić stavite vodu i u nju narežite koru naranče ili limuna i pustite na laganoj vatri da ključa. Pare prilikom isparavanja podići će vlažnost zraka, a miris citrusa podići će vaše raspoloženje.

u posudu na radijatoru nalijte vodu i ukapajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande, eukaliptusa, čajevca i mente
U posudu na radijatoru nalijte vodu i ukapajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande, eukaliptusa, čajevca i mente

Preporučujemo

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima