back to top

Mostar apartmani sa bazenom

Otkrijte koje su najbolje lokacije Mostar apartmani sa bazenom

Kada boravite u Mostaru, posebno u ljetnim mjesecima, odlična opcija smještaja su apartmani ili vile sa bazenom. U nastavku vam donosimo koje su najbolje lokacije, najpristupačnije cijene i šta sve možete posjetiti u Mostaru.

Mostar apartmani sa bazenom su najviše traženi u ljetnim mjesecima. Zbog blizine mora, savršene klime, Mostar je je jedna od najboljih lokacija za godišnji odmor.

Svaki dan možete ispuniti različitim aktivnostima od posjete Starom mostu, obilaženju drugih znamenitosti, do odlasku u Blagaj, iznajmljivanje quadova pa sve do odlaska na vidikovac sa pogledom na cijeli grad.

Da li ste znali da u Mostaru ljetne temperature dosežu čak i preko 40 celzijusevi stepeni? Zbog toga, ako želite posjetiti mostar preporučujemo da potražite apartman sa bazenom. Tako ćete se moći u potpunosti osvježiti i odmoriti.

Mostar Apartmani Sa Bazenom gdje pronaći ?

Apartmane sa Bazenom možete pronaći u okolini stare jezgre grada. Ne morate previše brinuti za parking ili kako pronaći Stari most jer vam je sve u prosjeku udaljeno 5 minuta hoda.

Cijene smještaja sa bazenom u krugu starog grada, po jednoj osobi za jednu noć, košta od 30 eura pa nadalje.

Većina takvog smještaja nisu klasični apartmani već vile. Ovo je izvrsno ukoliko planirate odmor sa porodicom ili grupom prijatelja.

Kada se malo udaljite od stare jezgre grada malo je teže pronaći smještaj sa bazenom. Većina hotela u ostatku grada imaju u svojoj ponudi i bazene zatvorenog tipa.

Ukoliko želite pronaći apartmane sa bazenom u okolini centra preporučujemo da obratite pažnju na lokacije Bulevar Narodne Revolucije, ulica Gojka Vukovića i sve oko Staroga mosta.

Posebno u ljetnim mjesecima teško je pronaći smještaj sa bazenom u Mostaru, ali ukoliko želite provesti odmor ovdje onda možete razmatrati i kuće, vile sa bazenom u Blagaju.

Blagaj je udaljen od Mostara svega 20- ak minuta i savršeno je mjesto za odmor sa porodicom. Smještaj je u prosjeku dosta veći od apartmana ali i skuplji. Otprilike jedna noć košta preko 50 eura.  Za sve koji žele više privatnosti i potpunu tišinu i mir onda je ovo odlična opcija za vas.

Dok boravite u Blagaju možete otići na poznato kupalište na rijeci Buni. Ono što je neizostavno za sve koji posjećuju Hercegovinu je Tekija u Blagaju.

Da li se isplati posjetiti Mostar ?

U slučaju da se premišljate gdje provesti godišnji odmor iduće ljeto, Mostar bi vam trebao biti među prvim destinacijama na listi.

Posebno ako ga još uvijek niste posjetili. Posebna ljepota Staroga mosta ostavlja sve bez daha. No, čuveni mostarski Stari most nije jedina ljepota u Hercegovini.

 Smaragdno zelena rijeka Neretva, građevine koje datiraju iz doba austrougarske i osmanskog carstva, te Tekija u Blagaju, nevjerovatna klima i energija su dovoljni razlozi zašto trebate provesti svoj idući godišnji odmor u Mostaru.

Iako je ovo jedna od popularnih turističkih destinacija, cijene smještaja su sasvim prihvatljive. Za razliku od velikih evropskih prijestolnica u Mostaru možete pronaći smještaj sa bazenom u neposrednoj blizini staroga grada po cijeni noćenja od 30 eura ( po jednoj osobi ).

Što je dosta isplativo kada uzmemo u obzir lokaciju smještaja i blizinu jedne od najljepših znamenitosti u Evropi. Moguće je da će se cijene za nekoliko eura povećati u toku sezone.

No, kada uzmemo u obzir da u Starom gradu možete pojesti ćevape i popiti kafu i piće sve za 5 eura,te da se ulaz u stari dio grada ne naplaćuje cijena smještaja se i više nego isplati.

Čak i ako ste u posjeti sa prijateljima u Mostaru u noćni izlazak ljeti možete ponijeti 10 eura i nekada je i to previše!

Dobar, moderno uređen i potpuno opremljen smještaj danas se može naći po dosta povoljnim cijenama samo je potrebno gledati njihove lokacije i udaljenost od centra.

Važno je napomenuti da u Mostaru nije potreban automobil ili gradski prijevoz da posjetite neke popularne znamenitosti. U slučaju da želite otići na nešto udaljeniju lokaciju onda možete pozvati taksi ili pogledati da li postoje raspoložive autobusne linije.

Preporučujemo vam da ako želite otići u Blagaj, a nemate vlasititi automobil, onda je bolje raspitati se za autobusne linije. S druge strane, ako ne želite mnogo pješačiti po gradu onda možete pozvati taksi jer većina taksi službi kilometar naplaćuju 1,5 eura.

Barem jednom u životu Mostar se mora iskusiti, ukoliko niste još uvijek mislimo da je krajnje vrijeme da počnete tražiti smještaj i planirati odlazak u grad na rijeci Neretvi.

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima