Kako sakriti status aktivnosti na Instagramu

  Ako Instagram upotrebljavate redovno, tada ste možda primijetili da vam aplikacija omogućuje pregled statusa aktivnosti drugog korisnika. Ova bi vam opcija trebala reći kada osoba aktivno koristi Instagram i koliko je vremena prošlo od posljednje aktivnosti.

  Kako sakriti status aktivnosti na Instagramu? Kao što možda već znate, ako je korisnik aktivan na Instagramu, pored imena i fotografije osobe na Instagramu osobe pojavit će se mala zelena tačka u vašoj izravnoj pristigloj pošti i ostalim područjima unutar aplikacije.

  kako sakriti status aktivnosti na instagramu
  kako sakriti status aktivnosti na instagramu

  Da sumiramo sve, ako vidite onu zelenu tačku pored imena osobe, to znači da je korisnik trenutno na Instagramu.

  Kao drugo, možda ćete vidjeti podatke o posljednjem aktivnom pristupu korisnika ako pogledate u svoju direktnu poštu. Pored korisničkog imena osobe, mogli biste vidjeti fraze poput “aktivan prije 25 m” ili “aktivan jučer”. To vam omogućuje da znate kada je osoba zadnji put aktivno bila u aplikaciji, čak i ako je trenutno ne koristi.

  Kako sakriti status aktivnosti na Instagramu

  Instagram također nudi i mogućnost da sakrijete status aktivnosti tako da drugi korisnici ne mogu vidjeti kada ste bili online i da li ste online u tom trenutku. U narednom dijelu članka ćemo objasniti kako sakriti status aktivnosti na Instagramu.

  Potrebno je da imate ažuriranu aplikaciju. Nakon što ste odradili ažuriranje otiđite na vaš profil, kliknite u gornjem desnom uglu na tri crtice i odaberite opciju “Postavke“.

  PROČITAJ:   Pseće godine kalkulator

  kako sakriti status aktivnosti na instagramu

  Nakon što ste odabrali postavke potrebno je odabrati opcije ovim redoslijedom: Privatnost -> Status aktivnosti -> Prikaži status aktivnosti. Na zadnjoj opciji je potrebno slajder pomaknuti lijevo da bi se isključila opcija prikazivanja statusa aktivnosti. Ovaj slijed je prikazan na slikama ispod:

  kako sakriti status aktivnosti na instagramu

  kako sakriti status aktivnosti na instagramukako sakriti status aktivnosti na instagramu

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

  Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

  Podijelite ga s prijateljima!

  Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

  Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

  Una
  Unahttps://diva.ba
  Una je prava dušica. Voli modu, pazi na zdravlje. Često piše o zdravoj ishrani i sportskom načinu života. Prati edukativne, zanimljive i zabavne teme.

  DRUGE UPRAVO ČITAJU

  Možda te zanima