back to top

Kako sakriti status aktivnosti na Instagramu

Ako Instagram upotrebljavate redovno, tada ste možda primijetili da vam aplikacija omogućuje pregled statusa aktivnosti drugog korisnika. Ova bi vam opcija trebala reći kada osoba aktivno koristi Instagram i koliko je vremena prošlo od posljednje aktivnosti.

Kako sakriti status aktivnosti na Instagramu? Kao što možda već znate, ako je korisnik aktivan na Instagramu, pored imena i fotografije osobe na Instagramu osobe pojavit će se mala zelena tačka u vašoj izravnoj pristigloj pošti i ostalim područjima unutar aplikacije.

kako sakriti status aktivnosti na instagramu
kako sakriti status aktivnosti na instagramu

Da sumiramo sve, ako vidite onu zelenu tačku pored imena osobe, to znači da je korisnik trenutno na Instagramu.

Kao drugo, možda ćete vidjeti podatke o posljednjem aktivnom pristupu korisnika ako pogledate u svoju direktnu poštu. Pored korisničkog imena osobe, mogli biste vidjeti fraze poput “aktivan prije 25 m” ili “aktivan jučer”. To vam omogućuje da znate kada je osoba zadnji put aktivno bila u aplikaciji, čak i ako je trenutno ne koristi.

Kako sakriti status aktivnosti na Instagramu

Instagram također nudi i mogućnost da sakrijete status aktivnosti tako da drugi korisnici ne mogu vidjeti kada ste bili online i da li ste online u tom trenutku. U narednom dijelu članka ćemo objasniti kako sakriti status aktivnosti na Instagramu.

Potrebno je da imate ažuriranu aplikaciju. Nakon što ste odradili ažuriranje otiđite na vaš profil, kliknite u gornjem desnom uglu na tri crtice i odaberite opciju “Postavke“.

kako sakriti status aktivnosti na instagramu

Nakon što ste odabrali postavke potrebno je odabrati opcije ovim redoslijedom: Privatnost -> Status aktivnosti -> Prikaži status aktivnosti. Na zadnjoj opciji je potrebno slajder pomaknuti lijevo da bi se isključila opcija prikazivanja statusa aktivnosti. Ovaj slijed je prikazan na slikama ispod:

kako sakriti status aktivnosti na instagramu

kako sakriti status aktivnosti na instagramukako sakriti status aktivnosti na instagramu

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima