back to top

Kako oblikovati obrve – Postignite savršen oblik obrva kod kuće!

Obrve ističu vaš oblik lica i njegovu ljepotu. Uz samo par koraka možete kod kuće postići savršen oblik obrva

Kako oblikovati obrve? Iako ne predstavlja prvu stvar na vašem licu koju ljudi primijete, oblik vaših obrva može poboljšati vaš izgled ističući oblik lica – obrve drže crte lica u ravnoteži i prave lijep okvir vašim očima.

Ako imate guste, pune obrve, možda ćete morati da ih čupate pincetom za obrve; ali ako imate tanke i kratke obrve, možda će biti potrebno da ih docrtavate olovkom za obrve. U svakom slučaju, predstavljamo vam način na koji ćete pronaći oblik koji dobro stoji svakom licu.

kako oblikovati obrve

Kako obrve oblikovati ?

Pogledajte se u ogledalo. Uklonite svu šminku sa očiju.

Uzmite neki prav zašiljen predmet kao što je olovka za iscrtavanje obrva ili lenjir koji će vam pomoći da odredite ključne tačke obrva i držite ga vertikalno ispred lica. 

Poravnajte ga tako da dodiruje spoljni dio nosa i unutrašnji ugao vašeg oka. Ova linija određuje početak vaših obrva. Označite tu tačku olovkom za obrve. Sve ovo ponovite i na drugoj strani lica.

Držite olovku pod uglom tako da se poravna sa spoljašnom ivicom nosa i spoljašnjom ivicom dužice vašeg oka. Veoma je važno da tokom ovog postupka gledate pravo naprijed – vaše lice i oči bi trebalo da gledaju pravo u ogledalo.

Mjesto na kome linija presjeca vašu obrvu je tačka od koje bi trebalo da krene vrh luka na gornjoj ivici obrve. Označite je olovkom za obrve. Sve ovo ponovite i na drugoj strani lica.

Pomjerite olovku i postavite je pod uglom tako da dodiruje spoljašnu ivicu nosa, a u isto vrijeme prolazi pored spoljašnjeg ugla oka (ali ne i vaših trepavica ako ste srećković i imate dugačke trepavice koje se protežu izvan ivica oka).

Na ovaj način ćete odrediti tačku gdje treba da se završava vaša obrva. Označite tu tačku olovkom za obrve. Sve ovo ponovite i na drugoj strani lica.

Kako oblikovati obrve? Odredite debljinu vaših obrva na osnovu izraženosti vaših crta lica. Osobe sa gustom kosom i jakim crtama lica treba da nose guste obrve radi usklađenosti. Ako imate nježne crte lica, opredijelite se za tanke, fine obrve.

Ključna stvar je da održite obrve u ravnoteži sa ostatkom lica. Nježne i tanke obrve na licu sa jakim crtama još više će istaći te crte, dok će guste obrve na licu sa blagim crtama izgledati nadmoćno u odnosu na cijelo lice.

Naravno, ova pravila ne moraju da važe u kulturama pojedinih naroda. U nekim kulturama favorizuje se izgled tankih, dobro dotjeranih obrva dok kod drugih naroda guste obrve asociraju na mladost.

Jake zdrave obrve su trenutno najznačajniji modni trend. Na modnim revijama se mogu vidjeti pune obrve koje su izoštrene na spoljašnom uglu oka.

kako oblikovati obrve
Jake, guste obrve su danas postale modni trend

Prilagodite gustinu i oblik vaših obrva obliku vašeg lica da bi one bile u skladu sa njim:

  • okruglo lice – naglasite luk obrve da biste skrenuli pažnju sa širine lica,
  • izduženo lice – nemojte naglašavati luk obrve; na taj način će vaše lice dobiti horizontalnu dimenziju kako bi se ublažila izduženost lica,
  • oštro, koščato lice – obrve više zaobljenog oblika ublažiće oštre uglove.

Kako oblikovati obrve? Oblikujte vaše obrve čupanjem pomoću pincete ili ih docrtajte i pojačajte olovkom za obrve.

Kako oblikovati obrve kod kuće ?

Kako obrve nacrtati?

Obratite pažnju na početak i kraj obrve – da li su horizontalno jednake?

Kada vam se kraj obrve nalazi primjetno iznad početka obrve, izgledat ćete pomalo ljutito, skoro bijesno – što možda i nije baš izgled kome težite (ili ipak jeste?!).

Ako imate oči bademastog oblika koje se dižu uvis ka spoljašnim ivicama, onda ćete vjerovatno imati prirodne obrve koje su na spoljnoj strani više nego na unutrašnjoj.

Ako ih docrtavate ili oblikujete, trudite se da vam spoljni dio obrve bude viši nego unutrašnji ne samo da biste pratili prirodnu liniju već i naglasili ovakav oblik oka – možete dobiti smiješan izraz lica klovna ako pokušate da spustite spoljašnje krajeve kako bi oni odgovarali unutrašnjem dijelu (početku) obrve.

Simetrične obrve

Koristite ručno ogledalo da biste vidjeli vaše obrve sa strane. Bilo da ih čupate pincetom ili docrtavate, vodite računa da vaše obrve ne izgledaju poput udice na korenu nosa – izgledat će kao da ste napravili očiglednu grešku pokušavajući da spustite početak vaše obrve sa unutrašnje strane.

Ako postoji potreba da ih docrtavate, napravite “provjeru na suho” tako što ćete nacrtati željeni oblik i često proveravajte gledajući se u ogledalo da li dobro napredujete. Vjerovatno ne želite da izgledate smešno nakon svih muka koje ste prošli zarad lijepih obrva.

Koji god oblik da izaberete, vodite računa da vam obe obrve budu simetrične.

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima