back to top

Poklon za prijateljicu

Prijatelji su uvijek tu kada ih trebamo. Zato, kada stignu praznici i prilika za poklanjanje, razmislite šta pokloniti da bi stvorili nezaboravne uspomene. Sa našim savjetima i inspiracijama, u Pepcu ćete pronaći savršen poklon za prijateljicu.

Šta izabrati za poklon za prijateljicu?

Nema ništa ljepše od bliskog prijateljstva. Kako bi pokazali koliko ga cijenimo, često odlučujemo prijateljima nešto pokloniti. U umijeću poklanjanja, najvažnije je da izmamimo osmijeh na lice osobi kojoj poklanjamo – povezuju nas momenti sreće, sjaj u očima i osmijeh.

Možda vam se čini da izabrati poklon za svoju najbližu prijateljicu nije teško. Provodeći mnogo vremena zajedno, poznajemo njenu svakodnevicu, navike i planove. Ipak, izbor odgovarajućeg poklona nije uvijek jednostavan.

Upravo zato spremili smo za vas pregršt savjeta i inspiracija, kao pomoć kod izbora najboljeg poklona za prijateljicu. Pogledajte na koji način možete iznenaditi najbližu osobu i praznike ili običan dan pretvoriti u nezaboravnu uspomenu!

Kreativno ili praktično? Sve zavisi!

poklon za prijateljicu
DES

Birajući odgovarajući moment, najčešće je pitanje: praktično ili originalno? Odgovor nije jednostavan, a sve zavisi od toga kakva je osoba vaša prijateljica.

Ako je to pragmatična osoba, ljubiteljica minimalizma i ne voli da gomila nepotrebne stvari – bolje da izaberete praktični poklon koji će stvarno koristiti. To može biti nova kućna oprema, omiljena kozmetika, komad odjeće koji joj nedostaje ili sportski dodaci. Prije odluke, potrudite se da na suptilan način ispitate prijateljicu ili njenog partnera, kako bi poklon realno odgovarao njenim potrebama.

Vaša prijateljica je jedna od onih koje vole iznenađenja, kreativne sitnice i ručno rađene poklone – ne nužno funkcionalne, ali zabavne? Ako jeste, onda se odlučite za neki originalan poklon! Ukoliko se odlučite za to, jedino ograničenje je vaša mašta. Možete izabrati lude prijedloge, poput skoka sa padobranom ili DIY poklona – kao što su rukotvorine poput svijeća ili kozmetike. Takav poklon će je sigurno usrećiti i biti sjajna prilika za kreiranje zajedničkih uspomena.

Pokloni za aktivnu osobu

poklon za prijateljicu
DES

Ako je vaša prijateljica ljubiteljica fizičke aktivnosti ili se bavi nekim konkretnim sportom, onda se fokusirajte na prijedloge koji se uklapaju u njezin stil života. Dobra ideja je moderan pametni sat koji omogućava praćenje svih parametara važnih tokom treninga, kao što su: puls ili vrijeme vježbanja. Pametni sat sa GPS funkcijom također će biti koristan tokom planinarenja.

Praktična će biti i pretplata za teretanu ili fitnes klub. Takav poklon nije samo dodatna motivacija za trening, već i početak raznih fizičkih aktivnosti – treninga snage, kardio treninga, intervalnog treninga i raznih grupnih treninga.

Možete se odlučiti i za sportsku opremu, kao što su bežične slušalice koje će omogućiti da uživa u muzici tokom treninga i dobar powerbank – savršen za duge šetnje i planinske staze.

Pokloni za ljubiteljicu uređivanja prostora

Kako izabrati poklon za prijateljicu koju zanima uređenje prostora? Prije svega, vodite se njenom estetikom. Sigurno znate kako izgleda njen stan. Razmislite šta bi se moglo uklopiti u njen prostor i istovremeno bi nju asociralo na vas?

Sjajna ideja su elegantni zidni ukrasi, kao što su su okviri za slike, u koje možete staviti vaše zajedničke fotografije ili sliku izrađenu po narudžbi.

Uvijek dobar poklon su svijeće i svijećnjaci. Ovi detalji ne samo da daju karakter interijeru i stvaraju ugodnu atmosferu tokom dugih večeri, već i ispunjavaju prostor umirujućom aromom. Ako izaberete mirisne svijeće, pobrinite se da miris odgovara ukusu vaše prijateljice ili bar onome što joj je potrebno, npr. za opuštanje izaberite miris lavande.

Ako vaša prijateljica voli žive interijere, izaberite cvijeće i biljke, koji unose puno energije u svaki prostor. Izbori su beskrajni, ali slijedite njenu vještinu održavanja biljaka. Ako nema mnogo znanja i vještina u ovoj oblasti, birajte prilično otporno i nezahtjevno cvijeće u saksiji, poput zamije, sansevierie, crassule ili aloje.

poklon za prijateljicu
DES

Poklon za putnicu

Za ljude gladne uzbuđenja, najbolje je odabrati praktične poklone ili one koji će ovjekovječiti nezaboravne trenutke sa putovanja. Možete se odlučiti za personalizovani turistički ruksak, za sve stvari neophodne na putovanju. Takav ruksak treba da bude udoban, prilagođen visini i težini i vodootporan – pogotovo ako je vaša prijateljica ljubiteljica divljih putovanja.

Za ljubiteljice razgledanja gradova, savršen poklon će biti elegantni kofer na točkovima. Obavezno odaberite optimalnu veličinu, odnosno onu koju priznaju aviokompanije. Točkovi bi se trebali okretati oko svoje osi, a ručka bi trebala biti podesiva. Nije samo funkcionalan, već i estetski poklon koji će olakšati svako putovanje u inostranstvo.

Ljubiteljica putovanja će sigurno cijeniti i analogni fotoaparat ili mini digitalni aparat sa opcijom štampanja slika. Ovaj predmet je nezamjenjiv pratilac koji omogućava da se zabilježe posebni trenuci na putovanju. Ne zauzima puno prostora u koferu i ne mora bez potrebe koristiti pametni telefon koji je može ometati na odmoru.

Poklon za ljepotu i opuštanje

poklon za prijateljicu
DES

Želite li pokloniti prijateljici trenutak (ili čak i više trenutaka!) zadovljstva? Sjajna ideja je kozmetika. Ovaj poklon će obogatiti njen kućni toaletni sto i omogućiti otkrivanje potpuno novih proizvoda. Prilikom odabira vodite računa o tipu kože, tenu i individualnim preferencijama u pogledu konzistencije i mirisa kozmetike, tako da njihovo korištenje bude čisti užitak.

Vaučer za opuštajuću masažu za dvoje ili zajednička posjeta nekom spa-salonu savršena su prilika za zajedničko provođenje vremena i regeneraciju tijela i uma. Takav poklon možete dati na kreativan način ili jednostavno staviti u elegantnu kovertu i pokloniti uz buket cvijeća.

Također, uvijek vrijedi izabrati klasiku, dakle perfem. Odaberite ovaj poklon ako znate koje mirisne note voli vaša prijateljica – cvjetne, orijentalne, citrusne… Pažljivo istražite, jer pogrešan miris može zauvijek ostati zaključan u ladici toaletnog stolića!

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima