Zaštita privatnosti podataka

 

IZJAVA O ZAŠTITI LIČNIH PODATAKA

1. Općenito

1.1 Zaštita Vaše privatnosti prilikom korištenja naše stranice Diva.ba

1.2 Vaše lične podatke obrađujemo u skladu s Općim zakonom o zaštiti podataka ( Zakon EU 2016/679 )

1.3 Ova Izjava o zaštiti ličnih podataka odnosi se isključivo na web stranicu Diva.ba, ne i na web stranice koje su linkom povezane i vidljive preko naše web stranice.

1.4 Prihvaćanjem ove Izjave o privatnosti klikom prilikom registracije i/ili prilikom kupovine potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i da se slažete s obradom ličnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje.

 

2. Sigurnost

2.1 U svrhu zaštite Vaših ličnih podataka poduzeli smo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere, koje kontinuirano nadograđujemo, a koje mjere Vaše lične podatke štite od gubitka, zlouporabe ili neovlaštenog pristupa.
Diva.ba, međutim, ne može garantovati potpunu zaštitu tokom prijenosa ličnih podataka na ili sa web stranice, stoga je veoma važno da i Vi sami brinete o sigurnosti Vašeg računa te sigurnoj pohrani korisničkih podataka i/ili lozinki te njihovoj tajnosti.

2.2 Diva.ba savjetuje roditelje i skrbnike da poduče djecu o sigurnom i odgovornom postupanju s ličnim podatcima na Internetu.

3. Prikupljanje i obrada ličnih podataka

3.1 Diva.ba obrađuje lične podatke koje na našoj web stranici unosite samostalno. Podatci se prikupljaju registracijom za korištenje web shopa te kroz dostupne web forme za primanje obavijesti (newslettera) ili kontakt s timom Diva.ba.  Obrada ličnih podataka nužna je za pružanje usluga web shopa, naplatu i dostavu kupljene robe.
Svi lični podatci su prikupljeni temeljem propisa o zaštiti ličnih podatka i općih uslova o poslovanju. Međutim, ukoliko to prisilni zakonski propis nalaže, lični podatci biti će dani na uvid predstavnicima nadležnih zakonskih tijela.

3.2 Podatke koje obrađujemo
3.2.1 U svrhu formiranja i upravljanja korisničkim računom obrađujemo Vašu e-mail adresu i lozinku.
Pravna osnova: legitimni interes
Rok pohrane: 1 godina
Ukoliko se u navedenom roku ne koristite Vašim korisničkim računom, isti će po proteku godine dana, računajući od posljednjeg korištenja, biti automacki brisan.

3.2.2 U svrhu kupovine i dostave naših proizvoda obrađujemo podatke:
– e-mail adresa
– ime, prezime, ulica i broj, poštanski broj, mjesto
– telefonski broj (mobilni ili fiksni broj )
Pravna osnova: ispunjenje kupoprodajnog ugovora
Rok pohrane: 5 godina, osim ako prisilna zakonska norma ne određuje dulji rok pohrane ili postoji legitimni interes za dulju pohranu

3.2.4 U svrhu informiranja o našim proizvodima, popustima i akcijama, te poboljšanja naših usluga obrađuje se Vaša e-mail adresa, koju ste naveli prilikom registracije i/ili kupovine, ali samo u slučaju da ste potvrdili da želite primati naše newslettere.

3.2.5 U svrhu ispunjenja obrasca za kontakt – kontaktirajte nas – prilikom slanja kontaktnog obrasca obrađuju se podatci iz polja za kontakt:
– e-mail adresa
– ime, prezime, ulica i broj, poštanski broj, mjesto
– telefonski broj (mobilni ili fiksni broj )
Pravna osnova: legitimni interes
Rok pohrane: 1 godina, osim u slučaju ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva

4. Web kolačići:

Prilikom posjeta naše web stranice, kolačići (cookies) automatski prikupljaju lične podatke.
Naše stranice koriste standardne web kolačiće. To su mali dijelovi koda koje Vaš pretraživač automatski izvršava, a potrebni su za adekvatno prikazivanje sadržaja stranica na svim uređajima i bez njih korištenje stranica ne bi bilo moguće. Informacije koje se tako prikupljaju su informacije o vašem pregledniku i služe za pamćenje vaše lokacije na stranicama za slučaj da se sesija prekine, praćenju kretanja korisnika za unaprjeđenje funkcionalnosti stranica te poboljšanju vašeg korisničkog iskustva.
Kolačić koji prati vašu sesiju ostaje aktivan 45 minuta ili do gašenja internet pretraživača.
Kolačići koje postavljamo kako bi smo poboljšali Vaše korisničko iskustvo i koji omogućavaju podešavanje postavki prikaza na stranici internet trgovine ostaju aktivni 12 mjeseci ili do brisanja iz preglednika.
Pored ovih standardnih kolačića koristimo i Google Analytics kolačiće koji prate Vaše ponašanje na stranici. Ovi kolačići pohranjuju informacije o načinima na koje posjetitelji koriste internetske stranice, uključujući broj prikazanih stranica, odakle posjetitelji dolaze i broj posjeta, a sve kako bismo pojednostavili korištenje naših stranica te osigurali najbolji doživljaj za Vas. Više informacija o njima možete naći na http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.
Napominjemo – web kolačiće moguće je obrisati korištenjem postavki vašeg pretraživača, a upute kako ih ukloniti možete pronaći korištenjem funkcije ‘Pomoć’ u vašem pretraživaču ili na stranicama proizvođača pretraživača.
Dodatne informacije o tome što su web kolačići, čemu služe te kako ih ukloniti iz najčešćih preglednika možete pronaći na vezi http://www.aboutcookies.org.uk/